امروزه خوردن قهوه طرفداران زیاری دارد. و تقریبا میتوان گفت جزئی از روتین زندگی تعداد زیادی از طرفداران قهوه است. به احتمال زیاد این سوال مطرح می شود که وقت مناسب برای نوشیدن قهوه چه زمانی است؟ آیا خوردن قهوه در زمان مناسب تاثیر در سلامتی دارد؟ نظرتان درباره خوردن قهوه بعد از غذا چیست؟ به نظر شما خوردن قهوه بعد از غذا مفید است یا مضر؟
برای پاسخ به این سوال های رایج پیشنهاد می کنیم تا پایان این مقاله ما را همراهی کنید.
وقت مناسب برای نوشیدن قهوه
شاید در اطراف شما هم افرادی باشند که بلافاصله بعد از بیدار شدن، برای شروع یک روز پرانرژی، یک فنجان قهوه می نوشند. باید بدانید صبح، بلافاصله بعد از بیدار شدن هورمون کورتیزول به مقدار زیادی در بدن شما وجود دارد.هورمون کورتیزول با منظم بودن خواب و بیداری شما ارتباط مستقیم دارد. پس اگر خواب منظمی دارید بعد از بیدار شدن به اندازه کافی سرحال هستید. پس بهتر است نوشیدن قهوه را به یک یا دو ساعت بعد از بیداری موکول کنید. همچنین اگر نگران این هستید که بی خوابی به سرتان بزند و شب خواب راحتی نداشته باشید بهتر است نوشیدن قهوه را در بعد از ظهر, نزدیک به خواب شبانه ترک کنید.
فواید خوردن قهوه بعد از غذا
آیا خوردن قهوه بعد از غذا مفید است یا نه؟ این سوالی است که ممکن است ذهن قهوه دوستان را به خود مشغول کند. در پاسخ به این سوال باید گفت: بله.
فوایدی که خوردن قهوه بعد از غذا دارد عبارت است از:
- عدم احساس خواب آلودگی: وقتی غذا می خوریم هورمونی به اسم ملاتونین در مغز ترشح می شود. این هورمون باعث خواب آلودگی می شود. قهوه با قطع جریان ملاتونین از خواب آلودگی جلوگیری می کند. اگر بعد از خوردن غذا قصد رانندگی دارید شاید خوردن یک فنجان قهوه به شما کمک کند که با هوشیاری بیشتری رانندگی کنید. و از مسیرتان لذت ببرید.
- کاهش درد های عضلانی: اگر شما هم تایم کارتان طوری است که بلافاصله بعد ناهار مجبور هستید پشت سیستم بنشینید و به کارتان ادامه دهید در صورتی که خستگی و درد عضلات گردن شما را آزار می دهد، پیشنهاد می کنیم برای تسکین درد و خستگی یک فنجان قهوه بنوشید. زیرا کافئین موجود در قهوه که در بعضی از دارو های مسکن هم وجود دارد باعث کاهش درد می شود.
- بهبود تمرکز : کافئین تحریک کننده اعصاب مرکزی است.مصرف آن تاثیر مثبت در عملکرد ذهن و تمرکز دارد. قهوه میتواند پیشنهادی عالی برای دانشجویانی باشد که در فصل امتحانات به دنبال نتایج بهتری هستند.
- بهبود و کمک کننده به هضم غذا: قهوه محرکی برای روده بزرگ شناخته شده است. هرچند نمیتوان به عنوان درمانی برای یبوست از آن استفاده کرد ولی کمک می کند تا ضایعات و مواد غذایی در روده های شما در حرکت باشند. برخی از مطالعات نشان داده است که قهوه میتواند به رشد باکتری های مفید در سیستم گوارش کمک کند.
- چربی سوزی و کاهش وزن: قهوه یک نوشیدنی کم کالری است و به شرط آن که با شیر یا شکر یا سایر شیرین کننده ها ترکیب نشود کالری آن دقیقا صفر است. اسید های کلروژنیک موجود در قهوه به کاهش سلول های چربی کمک می کند. از طرفی کافئین موجود در قهوه یک سرکوب کننده اشتهاست و شما با نوشیدن یک فنجان اسپرسو یا قهوه بعد از غذا وسوسه نمی شوید که چنگال را بردارید و به خوردن کیک شکلاتی یا انواع دسرهای رنگارنگ پر کالری که سر سفره خودنمایی می کنند, مشغول شوید.
با وجود فوایدی که نوشیدن قهوه بعد از غذا دارد ولی بهتر است نوشیدن قهوه را به یک ساعت بعد از غذا موکول کنید. باید بدانید که کافئین موجود در قهوه دقیقا مثل چای باعث کاهش جذب مواد معدنی مانند روی، منیزیم، کلسیم می شود و همچنین قهوه جذب آهن را تا 80 درصد کاهش می دهد و شاید نوشیدن قهوه در حد تعادل بعد از غذا برای افرادی که سالم هستند مشکل ساز نباشد ولی ممکن است برای کسانی که مبتلا به کم خونی یا پوکی استخوان هستند و بدنشان نیاز شدید به کلسیم و آهن و مواد معدنی دارد مشکل ایجاد کند.